Torslanda ger inte upp

Nu skriver Göteborgs Posten igen att Torslanda kämpar för att bli egen kommun. Det är alltid lustigt att överklassdelarna i kommunen gör vad de kan för att slippa tilhöra de dödliga.

Men visst, låt skiten bli egen kommun men se också till att absolut INGET från Göteborg ska komma dom till nytta. Vill de stå på egna ben ska de fanimej göra det också.
Det är förbannat lätt för delar som Torslanda och Älvsborg att gnälla över att de vill bli egna och att andra kommundelar minsann får ditten och datten. Ta då erat ansvar istället, varför inte ta över en del av ungdomsgängen i Backa? Sen kan ni börja gnälla.

Jävla överklasspack!

clipped from www.gp.se

Torslanda vill bli egen kommun

Torslanda har expanderat mycket de senaste åren. Nu väcks åter frågan om att bilda egen kommun.

1968 blev Torslanda en del av Göteborgs kommun. Sedan dess har frågan om självstyre varit uppe två gånger. Vid en folkomröstning 1998 ville två av tre i Torslanda lämna Göteborg.

– Frågan var het första gången. Andra gången ganska lam. Och tredje gången… jag vet inte om det väcker särskilt mycket känslor, säger Kia Andréasson som är gruppledare för MP i kommunstyrelsen och bor i Torslanda.

Uppdaterad 090527
En liten bild till Pelle

3 Kommentarer
 1. Jimmy
  Jimmy says:

  Hahaha
  Du har aldrig varit i Torslanda eller?
  Vart tror du de flesta industriarbetarna på Volvo bor? Många säger att Hisingen är en stor industripark och det ligger ju mycket i det, men vart bor alla dessa arbetare?? 😉

  Svara
 2. Pelle
  Pelle says:

  Det som är så skönt för Walentine är att i hans (hennes?) värld kan Walentine tänka som Walentine vill.
  Är det här verkligen något att hetsa upp sig så över?
  Och var kommer överklasspacket in nånstans? Jag är född och uppvuxen i Torslanda och möttes rätt ofta av fördomar förr. Men nu verkar dom flesta ha fattat hur det ligger till (utom Walentine). Visst finns det en liten klick rasister här ute, men inte mer än det finns i Backa, Älvsborg, Angered, Bergsjön, Örgryte, Linné, Olskroken eller vart som helst i Göteborg (eller Sverige heller för den delen). Och vad gäller överklasspacket så får Walentine gärna höra av sig och peka på vart det finns nånstans. Skulle vara intressant att nån gång se om gaphalsar har belägg för det dom gnäller om.
  Fast det är klart. Walentine får gapa på i sitt lilla kungarike. Det lär inte skaka omvärlden så värst mycket ändå.
  Jävla arbetarklasspack!

  Svara
 3. Walentine
  Walentine says:

  Pelle, vilka stadsdelar brukar gnälla mest om att de vill bli egna kommuner? Jo, Askim, Torslanda och Älvsborg. Är detta bara en ren slump?
  Sedan att du själv börjar skrika om rasister visar ju att det verkar finnas fler kungariken än mitt där man bildar egna åsikter lite hur som hest. Vart skriver jag något om rasister?
  Jag skriver att de ska ta sitt ansvar, eller hur? Det är en jävla skillnad på det och att anklaga folk för att vara rasister.
  Men varför inte berätta istället ”Pelle” hur saker ligger till då, nu när jag fattat allt så fel. Tar Torslanda samma ansvar som t.ex Backa tvingats göra? Eller Bergsjön eller Frölunda. Det handlar ju inte enbart om invandrare som du verkar tro.
  Och du, nog är ”mitt” kungarike litet och nej det brukar inte skaka omvärlden så mycket men nog fan skakar det så mycket så att folk som du reagerar och svarar på det.

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.