Earth Hour – Mår ni bättre sen?

vulture
Vi lever i ytlighetens tid. Vi lever i en tid då pengar, utseende och Blondinbella sätter agendan. Vi lever i en tid då människor inte längre har några skrupler när det gäller att ta för sig, och det är nu vi får se resultatet av det.
Men vi lever också i det dåliga samvetets tid. Vi lever i en tid då vi vet vad som ska göras, och att vi inte gör det men vi för allt vi kan för att inte påverkas, att inte låta oss deppas ihop av det.
Emellanåt försöker vi då göra något, något som ibland syns men som egentligen inte påverkar oss. Vi släcker ner jorden en timme, för en timme klarar vi utan att det påverkar oss nämnvärt. För vi kan ju inte engagera oss samtidigt som vi själva blir lidande, eller hur?
I skrivande stund visas bilder och filmer på hur gigantiska tomma hus släcks ner för att visa att man bryr sig. Det verkar vara en liten tävling just nu om vilken stad som kan släcka ner de största husen eller de största broarna. Ingen ställer sig däremot frågan om verkligen ”Fågelboet” i Kina måste lysa så förbannat resten av tiden. Ingen frågar sig om Sydneys operahus måste lysa som en ficklampa året om och ingen frågar sig om det verkligen är nödvändigt att Globen skiner dygnet runt och varför måste GP’s takskylt lysa så enormt så tidningen finner det mödan värt att ödsla energi på att tala om att den släcks ner (under en timme förstås) Nej, vi släcker bara ner en timme för sen är det dåliga samvetet fixat för en stund.
Tills nästa jippo sker och under tiden vi väntar på det dör några isbjörnar bland planetens allt mindre isflak och under tiden dör några barn i brist på rent vatten och under tiden sticker sig ett annat barn i Afrika på elektronik dumpad i staden barnet bor i, elektronik dumpad av oss. Sedan får barnet infektion och dör långsamt och smärtfyllt, och samtidigt på Stureplan sitter Blondinbella och äter middag innan hon bloggar om dagens fynd i någon käck boutique, och i AMF’s styrelserum förbereder man sig på hur man ska tala om vilka andra som fått miljoner i extra bonus.
Men det kan vi strunta i just nu, för vi har släckt ner, i en timme.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,
Intressant.se

3 Kommentarer
 1. Chamilla
  Chamilla says:

  Du har så rätt så rätt.
  Om folk bara för en gångs skull kunde engagera sig på rätt sätt och inte göra det så enkelt för sig hela tiden.

  Svara
 2. Urban
  Urban says:

  Visst är det ett jippo utan substans för de som vill känna sig stolta över att de minsann hjälpt till. Strax efter sitter de och bokar in resan till Thailand på nätet.
  Söndagens mat, där skickar de in en djupfryst matportion i mikron efter att först ha avlägsnat all förpackning omkring det hela först.

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.